Hoppa till sidans innehåll

Panta hos oss genom PANTAMERA

01 MAJ 2020 13:03
Genom Pantamera gör Du inte bara klubben en tjänst, framför allt gör vi det för vår miljös skull. Burkar o plast ska inte ligga ute i naturen och skräpa o fördärva.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2020 13:03

Alla burkar och flaskor som har ett svenskt pantmärke ingår i det svenska pantsystemet. De förpackningarna har klarat av vår granskning innan de anslutits och är på så sätt garanterade att kunna återvinnas till nya burkar och flaskor. Att en förpackning kan pantas innebär att du betalar en pant för den vid inköpet, som du sedan får tillbaka när du lämnar tillbaka förpackningen.

Genom Pantamera, som klubben och vår ungdomssektion nu anslutit sig till, får vi del utav den pant som lämnas in genom hela pantsystemet. Så lämna gärna din pant hos oss! 

Att panta är miljösmart. Med pantsystemet bidrar vi till ett hållbart samhälle genom ökad återvinning och minskad nedskräpning. Vi säkerställer att värdefullt material återvinns, och sparar på det sättet energi. Pantpengen är ett incitament i systemet. När du köper förpackningen betalar du pant, som du sedan får tillbaka när du pantar, och burkarna och flaskorna kan återvinnas till nya förpackningar och annat. 

Genom att vara miljösmart gör Du också vår förening en tjänst. Hjälp vår ungdomssektion att samla ihop pengar till sitt mål; kanske kan det bli ett nytt hinder?

FÖRENINGSINFO från Pantamera

Kontaktpersoner;

i Styrelsen är det Malin och i Ungdomssektionen är det Tuva-Lisa 

 

Skribent: Ing-Marie Norrman
E-post: This is a mailto link

Stöd våra sponsorer:

  Hööks 

  HMJ-redovisning AB

 Crea Novis Granngården logga

 

 

 

 Cypressen Brålanda 

 Frändefors

Postadress:
Dalslands HästsportKlubb - Ridsport
Anders Fryklund, Torgärderud 300
46463 Brålanda

Besöksadress:
Nunntorp 327 (Ridhuset)
46464 Brålanda

Kontakt:
Tel: 0705195627, 0706013565
E-post: This is a mailto link

Se all info

  Våra tävlingssponsorer;