Hoppa till sidans innehåll

Pay and jump


Tävling eller träning?

Våra banhoppningsträningar eller "Pay & Jump"s är att betrakta som träning. 

Då och då anordnar DHsK träningstävlingar i hoppning. Under inomhussäsongen byggs en tävlingslik bana upp i ridhuset. Under utomhussäsongen byggs den på gräs- alt. grusbanan. Hindrena som används är vår hinderpark för tävling. Banan ritas och byggs av erfaren och utbildad personal. Höjder från 30 cm och uppåt (ev. också bom på mark).

Vi erbjuder både för häst och ryttare att under säkra, ordnade och tävlingslika förhållande, utan själva tävlingsmomentet, rida en bana, dvs en träning/utbildning.

-För att få så tävlingslika förhållanden som möjligt är vår policy att följa TR:s rekommendationer, vad gäller max antal starter per tävlingsdag, som begränsas till två. Detsamma gäller säkerhet , handhavande av häst samt uppträdande mot funktionärer, ”medtävlande” etc där vi följer tävlingsreglementet. Vidare har vi som policy att deltagande ryttare ska ha grönt kort och hästen skall vara vaccinerad enl. TR.

-För att få en god utbildning av det hela så ritas banorna av godkänd banbyggare. Denne och/eller tränare finns med under dagen för ev. råd och tips. Vanligtvis är det våra egna erfarna och utbildade banbyggare/tränare som engageras.

-För att få snurr på det hela så måste samtliga deltagare hjälpa till, d.v.s. det är VI ALLA som är funktionärer. Banan byggs av de som tänkt hoppa 30-70 cm och byggs bort av de som hoppar 80cm o högre. Höjningar, in- o utsläpp etc, hjälps vi alla åt med.

-För att få en så säker miljö för både ponny- som hästryttare som möjligt, så separeras starterna något. Får vi väldigt många starter så delas dagen var för sig för ponny och häst .

-Eftersom det är träningshoppning redovisas heller inga resultat.

-Underlag: ridhuset sand/flis, utebanan sand.

Under sommaren hålls våra P&J på utebanan, med framhoppning inomhus.  

Under perioden sen höst, vinter, tidig vår hålls hoppningen i ridhuset 30X60. Framhoppning utomhus, utom vid vinterväderlek då ridhuset delas av för framhoppning alt. gemensam uppvärmning/framhoppning innan varje klass (beroende på antalet startande). 

-För varje tillfälle meddelas på vår hemsida och Facebook, tider, startlistor etc.  Anmälan sker via TDB.  

För medlem i DHsK är kostnaden 110 kr/start och för  medlem i annan klubb 140 kr/start. Efteranmälningsavgift = 50 kr/start.

Deltagarrosett finns att köpa, för den som vill vid felfri ritt.


Alla är välkomna till DHsK för att träna på att tävla!

Uppdaterad: 01 MAR 2017 22:43 Skribent: Ing-Marie Norrman

Stöd våra sponsorer:

  Hööks 

  HMJ-redovisning AB

 Crea Novis Granngården logga

 

 

 

 Cypressen Brålanda 

 Frändefors

Postadress:
Dalslands HästsportKlubb - Ridsport
Anders Fryklund, Torgärderud 300
46463 Brålanda

Besöksadress:
Nunntorp 327 (Ridhuset)
46464 Brålanda

Kontakt:
Tel: 0705195627, 0706013565
E-post: This is a mailto link

Se all info

  Våra tävlingssponsorer;