Drogpolicy DHsK

Vår drogpolicy handlar om;

Doping, tobak, alkohol och narkotika

INLEDNING

Dalslands Hästsportklubbs verksamhet är uppbyggd på ideell basis och arbetar för gemenskap och kamratskap där alla är välkomna. Vi är alla lika, men ändå olika. För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i sitt idrottande och andra intressen.

Hur vi vuxna agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling. Ett led i detta arbete är att ha en policy för föreningens gemensamma regler som fungerar som en riktlinje och stöd för våra medlemmar.

TOBAK

Vi har en rökfri anläggning och användare hänvisas till särskild plats. Detta gäller både rökning och snusning. Åldersgränsen är 18 år.

ALKOHOL

DHsK tillåter inte att medlemmar under 18 år dricker/handlar alkohol.

Som medlem kommer man inte berusad eller bakfull till träning, tävling, annan aktivitet eller möte. Man får inte dricka eller uppträda berusad i föreningens kläder eller med föreningens emblem eller logga. På fester där det förekommer alkohol är det 18-årsgräns som gäller.

Alkohol får inte drickas under resor, läger eller andra aktiviteter där man ansvarar för ungdomar.

NARKOTIKA OCH DOPINGPREPARAT

All bruk och hantering av narkotika och all form av doping är förbjudet i enlighet med idrottens regler, dessutom är hantering av dopingpreparat också förbjudet.

DOPING OCH OTILLÅTEN MEDICINERING AV HÄST

Vi följer Svenska Ridsportförbundets regler för doping och otillåten medicinering av häst. Reglerna omfattar alla medlemmar i en förening ansluten till förbundet och alla som har tävlingslicens utställd av förbundet samt alla som deltar i en tävling arrangerad av förening ansluten till förbundet.

Uppdaterad: 15 MAR 2017 16:10

Stöd våra sponsorer: