Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Vår klubb, vår förening ...

DHsK är en ideell förening som bedriver tränings- och tävlingsverksamhet. Vi finns i södra Dalsland, mellan Brålanda och Frändefors, en och en halv mil från Vänersborg, två mil från Uddevalla - ett stenkast från 45:an.

Vår anläggning ligger på Nuntorp Gård, där fastighetsägare, Gröna Klustret Nuntorp, Nuntorpsgymnasiet och flera företag samverkar kring verksamheten på området.

I en ideell förening väljer medlemmarna en styrelse som har uppdraget att ”förvalta föreningens tillgångar och övergripande styra verksamheten”. Styrelsen har således det övergripande ekonomiska ansvaret, sätter mål på och följer upp verksamheten.

Då vår verksamhet ställer mycket höga krav på såväl säkerhet som smittskydd etc. och dessutom kräver ett optimalt arbete för att såväl hindermaterial, underlag samt utrustning ska vara i bästa skick, så för det också med sig kostnader. Det är därför vi är beroende av ideellt arbete för att kunna håller nere kostnaderna så mycket som möjligt. Då är allas insatser, stora som små avgörande för vår framgång.

Vår verksamhet, tränings-, tävlings- och därtill cafeteriaverksamheten bedrivs helt ideellt och är helt beroende av ideella insatser.  Verksamheten bygger på den enskilde medlemmens insats, så vi välkomnar alla våra medlemmar att hjälpa till för att bedriva vår verksamhet på ett effektivt och positivt sätt.

Anläggningen ägs av Richard och Anna Johansson som äger hela Nuntorp Gård. Vi delar ridanläggningen med Nuntorpsgymnasiet men vi har ingen del i stallarna. För vår del består anläggningen av Ridhuset med tillhörande cafeteria och andra faciliteter, utomhusbanan, rundcorall samt parkering. Vi har ett hyresavtal och tillsammans med Nuntorpsgymnasiet står vi även för viss för drift och underhåll, både som kostnader och genomförande. Ägarna har dock ansvar för det yttre underhållet.

Vad kan man då som medlem göra? Här kommer några förslag; 

-Hjälpa till i caféet, såväl vid tävlingar som andra arrangemang

-Hjälpa till vid tävlingar eller andra klubbarrangemang

-Praktiskt arbete med underhåll

-Vara aktiv som ledare i olika sammanhang och/eller ingå i styrelsen, sektioner och kommittéer 

Har du idéer på annat Du kan/vill göra så är det välkommet med egna förslag, kanske har just du en specialkompetens som föreningen kan ha stor glädje av. Hör då gärna av dig till någon i styrelsen eller valberedningen!

Målsättningen är att vi tillsammans genom våra insatser arbetar för en förening med en inbjudande och lärorik verksamhet med hästen i centrum och på G, här i vår del av Dalsland.

Surfa gärna vidare, så får du veta mer om t.ex: träningar, hur du blir medlem, löser anläggningskort, hyr anläggningen, eller om det finns någon tävling som du vill vara med på..

Uppdaterad: 22 FEB 2022 12:49 Skribent: INO

Stöd våra sponsorer:

  Hööks 

  HMJ-redovisning AB

 Crea Novis Granngården logga

 

 

 

 Cypressen Brålanda 

 Frändefors

Postadress:
Dalslands HästsportKlubb - Ridsport
Anders Fryklund, Torgärderud 300
46463 Brålanda

Besöksadress:
Nunntorp 327 (Ridhuset)
46464 Brålanda

Kontakt:
Tel: 0705195627, 0706013565
E-post: This is a mailto link

Se all info

  Våra tävlingssponsorer;