Vår klubb, vår förening ...

DHsK är en ideell förening som bedriver tränings- och tävlingsverksamhet. Vi finns i södra Dalsland, mellan Brålanda och Frändefors, en och en halv mil från Vänersborg, två mil från Uddevalla - ett stenkast från 45:an.

Vår anläggning ligger på Nuntorp Gård, där fastighetsägare, Gröna Klustret Nuntorp, Nuntorpsgymnasiet och flera företag samverkar kring verksamheten på området.

I en ideell förening väljer medlemmarna en styrelse som har uppdraget att ”förvalta föreningens tillgångar och övergripande styra verksamheten”. Styrelsen har således det övergripande ekonomiska ansvaret, sätter mål på och följer upp verksamheten.

Vår verksamhet, tränings-, tävlings- och därtill cafeteriaverksamheten bedrivs helt ideellt och är helt beroende av ideella insatser.  Verksamheten bygger på den enskilde medlemmens insats, så vi välkomnar alla våra medlemmar att hjälpa till för att bedriva vår verksamhet på ett effektivt och positivt sätt.

Då vår verksamhet ställer mycket höga krav på såväl säkerhet som smittskydd etc. och dessutom kräver ett optimalt arbete för att såväl hindermaterial, underlag samt utrustning ska vara i bästa skick, så för det också med sig kostnader. Det är därför vi är beroende av ideellt arbete för att kunna håller nere kostnaderna så mycket som möjligt. Då är allas insatser, stora som små avgörande för vår framgång.

Anläggningen ägs av Richard och Anna Johansson som äger hela Nuntorp Gård. Vi delar ridanläggningen med Nuntorpsgymnasiet och en privat aktör, men vi har ingen del i stallarna. För vår del består anläggningen av Ridhuset med tillhörande cafeteria och andra faciliteter, utomhusbanan, rundcorall samt parkering. Vi har ett hyresavtal och tillsammans med Nuntorpsgymnasiet står vi även för viss för drift och underhåll, både som kostnader och genomförande. Ägarna har dock ansvar för det yttre underhållet.

Vad kan man som medlem göra?

• - Hjälpa till i caféet, såväl vid tävlingar som andra arrangemang.
  1. Baka till Caféet.
  2. Stå i kassan
  3. Städa och fixa
  • - Hjälpa till vid tävlingar eller andra klubbarrangemang.
  1. Det är oftast 15-20 olika poster som skall fyllas och det finns uppgifter för alla. HÄR hittar Du mer info
  •  - Praktiskt arbete med underhåll
  1. Städa, röja, måla, fixa staket, etc oftast vår o sommartid (kontakta någon i styrelsen för instruktion)
  2. Måla och reparera vårt hindermaterial

Har du idéer på annat Du kan/vill göra så är det välkommet med egna förslag, kanske har just du en specialkompetens som föreningen kan ha stor glädje av. Hör då gärna av dig till någon i styrelsen!

Målsättningen är att vi tillsammans genom våra insatser arbetar för en förening med en inbjudande och lärorik verksamhet med hästen i centrum och på G, här i vår del av Dalsland.

Surfa gärna vidare, så får du veta mer om t.ex: träningar, hur du blir medlem, löser anläggningskort, hyr anläggningen, eller om det finns någon tävling som du vill vara med på..

Dalslands Hästsportklubb, DHsK

Uppdaterad: 02 SEP 2021 12:39 Skribent: INO