Hoppa till sidans innehåll

Banhoppningsträning


Tävling eller träning?

Våra banhoppningsträningar eller "Pay & Jump"s är att betrakta som träning. 

Med så jämna mellanrum som möjligt så anordnar NHsK träningstävlingar i hoppning. Under inomhussäsongen byggs en tävlingslik bana upp i ridhuset. Under utomhussäsongen byggs den på gräs- alt. grusbanan. Hindrena som används är vår hinderpark för tävling. Banan ritas och byggs av erfaren och utbildad personal. Höjder från 30 cm och uppåt.

Vi erbjuder både för häst och ryttare att under säkra, ordnade och tävlingslika förhållande, utan själva tävlingsmomentet, rida en bana, dvs en träning/utbildning.

-För att få så tävlingslika förhållanden som möjligt är vår policy att följa TR:s rekommendationer, vad gäller max antal starter per tävlingsdag, som begränsas till två. Detsamma gäller säkerhet , handhavande av häst samt uppträdande mot funktionärer, ”medtävlande” etc där vi följer tävlingsreglementet. Vidare har vi som policy att deltagande ryttare ska ha grönt kort och hästen skall vara vaccinerad enl. TR.

-För att få en god utbildning av det hela så ritas banorna av godkänd banbyggare. Denne och/eller tränare finns med under dagen för ev. råd och tips. Vanligtvis är det våra egna erfarna och utbildade banbyggare/tränare som engageras.

-För att få snurr på det hela så måste samtliga deltagare hjälpa till, d.v.s. det är VI ALLA som är funktionärer. Banan byggs av dom som tänkt hoppa 30-70 cm och byggs bort av dom som hoppar 80cm o högre. Höjningar, in- o utsläpp etc, hjälps vi alla åt med.

-För att få en så säker miljö för både ponny- som hästryttare som möjligt, så delas dagen var för sig för ponny och häst.

-Eftersom det är träningshoppning redovisas heller inga resultat.

-Underlag:

Sommarhoppningarna hålls på gräsbana med framhoppning på grus alt. på grusbana med framhoppning inomhus (om vädret inte tillåter hoppning på gräs). 

Under perioden sen höst, vinter, tidig vår hålls hoppningen i ridhuset 30X60. Framhoppning utomhus, utom vid vinterväderlek då ridhuset delas av för framhoppning alt. gemensam uppvärmning/framhoppning innan varje klass (beroende på antalet startande). 

-För varje tillfälle meddelas på vår hemsida tider, sista anmälningsdag etc.  Anmälan sker via TDB.  För att infon ska vara så lätt att finna som möjligt, finns träningsdatumarna presenterade under vår tävlingstablå,  H Ä R

För medlem i NHsK är kostnaden 90kr/ start och för  ickemedlem 130kr/start. Efteranmälningsavgift = 30kr/start.

Clear Round-rosett går att köpa, efter felfri runda, för den som vill.


Alla är välkomna till NHsK för att träna på att tävla!

Uppdaterad: 01 MAR 2017 22:43
Skribent: Ing-Marie Norrman

Postadress:
Dalslands HästsportKlubb - Ridsport
Ing-Marie Norrman, Ör Bön 5
46492 Mellerud

Besöksadress:
Naturbruksgymnasiet
46464 Brålanda

Kontakt:
Tel: 053023039, 0706013565
E-post: This is a mailto link

Se all info